Twentse werkgroep Borstvoeding

Samenwerking tussen alle professionele disciplines die met borstvoeding te maken hebben. Verloskundigen, Lactatiekundigen, kraamverzorgenden, etc. komen 2 x per jaar samen voor een vergadering en organiseren elke 2 jaar een symposium voor de beroepsgroepen in het ZGT of MST

Mammacafe's

Een gezellig ontmoetingspunt voor (a.s.) moeders in café Fellini in Enschede een de bibliotheek in Hengelo. Georganiseerd door Loes/homestart met geregeld gastsprekers over diverse thema’s en elke week is er een jeugdverpleegkundige van JGZ aanwezig en een lactatiekundige. Op hun facebook (klik hier) kan je de data, tijden en het programma vinden. In Borne is ook een Mammacafé en wordt verzorgd door kinderopvang Borne, elke eerste woensdag van de maand.

Ouderschap & Energie

Een dagworkshop voor aanstaande ouders waarbij je in de ochtend realistische informatie krijgt over alle aspecten van het nieuwe ouderschap ( o.a. over impact op je relaties, combinatie met werk, (borst)voeding etc.). ’s Middags ga je oefeningen doen om de band met je ongeboren baby te verstevigen. Het doel van de workshop is om aanstaande mama’s en papa’s te versterken zodat ze zacht en met beide benen op de grond van hun ‘roze wolk’ vallen! Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met Tamara de Goei-Nijhof, Energetisch Therapeut. Klik hier voor haar website. (Vergoeding mogelijk via zorgverzekering, afh. v. pakket)

Draagdoekconsulente

Bij www.berrylbaby.nl kun je prima terecht voor het aanschaffen of leren gebruiken van een draagdoek.

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN)

Vrijwilligersorganisatie ten behoeve van het ondersteunen en vermaatschappelijken van borstvoeding.

BVC/kolven

Geregeld neem ik consulten waar voor Leontine Uijthof, Lactatiekundige van het Borstvoedingscentrum Hengelo. Daar kun je ook goed terecht voor het aanschaffen (of huren) van borstvoedingshulpmiddelen zoals een kolf. www.borstvoeding.biz)

Contact:

 

 

Mariska Moddejonge - Winters 

 

Voor (a.s.) ouders, kraamverzorgenden, verloskundigen en andere hulpverleners in de geboortezorg

 

mariskamoddejonge@gmail.com of 06-42277879

 

Bellen kan dagelijks op werkdagen van 9-18 uur, maar in geval van nood ook 's avonds en in het weekend (spreek bij geen gehoor de voicemail in en je wordt binnen 24 uur teruggebeld of stuur een mail/sms/whatsapp-bericht. Bellen is gratis (tenzij het een consult vervangt, zie prijslijst). Ben ik niet bereikbaar en heb je toch dringend hulp nodig dan klik dan hiervoor de website van de NVL.

 

In mijn consultaties streef ik naar het geven van de beste zorg. Ik zou het daarom op prijs stellen als je het evaluatieformulier wilt invullen. Het evaluatieformulier kan je hier downloaden!

 

Ik ben ook te vinden op

 

Handelsnaam Beebies Best

 

  • IBCLC ID-nummer: L-43029
  • NVL-lidnummer: 61512
  • KVK67577083 
  • BTW nummer: 195147996B01
  • Bankrek.nr: NL19ABNA0576487805

Ik beantwoord graag je vraag